OBD2 Diagnosztika moDiag OBD2 autódiagnosztikai szoftver

www.obd-diag.hu

obd diagnosztikai szoftver beállítások


Beállítások

 

Szoftver - Hardver beállítások :

OBD manual

 • Kattintson a beállítások ikonra.Itt beállíthatja különböző opciókat.A mentés után újra kell indítani a szoftvert a változtatások végrehajtásához.

  COM-port beállítás

  Válassza ki a megfelelő port beállítást.

  FIGYELEM: USB interfész használatakor először csatlakoztassuk az interfészt a számítógéphez és csak utánna indítsuk el a szoftvert,így az automatikusan felismeri az új portot!

  Az USB eszközök egy virtuális COM portot hoznak létre az eszközök között.A léterjött COM portot megtalálhatja a Sajátgép -> jobb klikk -> Tulajdonságok -> Hardver -> Eszközkezelő -> COM és LPT portok között,általábam,mint USB Serial adapter ( COM X )

  A mintavételi sebesség ( Baudrate ) maradhat 9600-on.Ha az interfész csak a 38400 Baudot támogatja,akkor állítsa erre az értékre.38400-ra kell állítani akkor is ha Ön az OBD-DIAG interfészt az AGV-Supertool segítségével így konfigurálta.

  Ha kapcsolódási problémák jelentkeznek,akkor az "OBD-TimeOut" értékét kell kicsit nagyobbra állítani,hogy az autónak több ideje maradjon a válaszra.

  Prioritások - elsőbbség

  A szabályzóval beállíthatjuk a 2-es és 3-as prioritású érzékelők viszonyát az 1-es prioritáshoz képest. (lásd Érzékelő adatok )

  Például: a kép szerint a 2-es prioritású érzékelők,csak minden hatodik alkalommal kerülnek lekérdezésre,az első öt alkalommal csak az 1-es prioritású érzékelők adatai kérdeződnek le.

  Erre ezért van szükség,hogy a gyorsan változó érzékelők,mint pl.: Lambdaszonda jel 1-es prioritással többször kerül lekérdezésre,így pontosabb lesz a valós idejű lekérdezés eredménye.A motorhőmérséklet érzékelő pedig lehet 3-as prioritású is,mivel ez egy lassan változó jel.

  Nyelv

  Itt megváltoztathatja a nyelvezetet.

  Kijelző

  Itt álíthatja be a külső kijelző kinézetét.

  Autógáz szoftver

  Ebben a mezőben állíthatja be a rendelkezésre álló Autógáz szoftvereket.Összesen 16 szoftver állítható be,így az autógáz szoftver közvetlenül a moDiag szoftverből indítható.

  Az autógáz szoftverek beállítása akövetkező módon történik:

  1. Adjon egy rövídített nevet az autógáz szoftvernek

  2. Kattintson a Tallózás gombra és a megjelenő ablakban keresse meg a szoftverhez tartozó *.exe indító fájlt

  3. Kattintson a Megnyitás gombra

  4. Kattintson a moDiag szoftver "Beállítások"-ablakában a "Mentés" gombra

  Az autógáz szoftver most már tárolva lett a szoftverben,melyet az LPG szimbólumra kattintva,majd a rövidített nevet kiválaszva a legördülő menüből érhet el.

  Üzenet mentési helyek

  Itt állíthatja be az üzenetek mentési könyvtárát